Tjalling Brouwer

1336937989NIMG_3536.JPG

Tjalling Brouwer is oprichter van en drijvende kracht achter Impact Educatief. Werkte 15 jaar als leerkracht en directielid op een school. Volgde diverse vervolgopleidingen waaronder een studie Onderwijskunde aan de Universiteit van Amsterdam. Studeerde af op het gebied van het stelonderwijs en specialiseerde zich in het taal-leesonderwijs.

Tjalling werkte ruim 12 jaar bij een schoolbegeleidingsdienst in het zuiden van het land en werkt sinds 2007 landelijk als zelfstandig onderwijsadviseur. Hij begeleidt veel scholen bij het optimaliseren van hun taal- en leesonderwijs. Daarnaast wordt hij veel gevraagd om lezingen en workshops te geven op studiedagen in Nederland en Vlaanderen. Tjalling werkt(e)  daarnaast vaak op projectbasis voor instanties als SLO en de Nederlandse Taalunie  en deed voor die organisaties ondermeer projecten op het gebied van stellen en taal bij zaakvakken. 

Tjalling is voorzitter van de Vereniging van Taalspecialisten. Deze vereniging organiseert twee keer per jaar conferenties voor taalspecialisten. Daarnaast behartigt de vereniging de belangen van taalspecialisten in Nederland, Vlaanderen en Suriname.

Hij ontwikkelde als conceptauteur en eindredacteur diverse taal- en leesmethodes waaronder de methode Staal, een methode die kinderen taalkrachtig wil maken. Daarnaast was hij conceptauteur van Taalverhaal (groep 1-2 en groep 3), Goed Gelezen Nieuw en Lekker Lezen.
Momenteel werkt hij aan mik een methode voor groep 2 waarin kinderen op een speelse manier kennis maken met letters en letters leren. Deze methode die kinderen een goede leesstart geven in groep 3 komt medio schooljaar 2016-2017 op de markt en wordt uitgegeven door Xperto BV, waarvan Tjalling mede-oprichter is.


Tjalling was redacteur van het Tijdschrift Taal voor onderwijsadviseurs en opleiders. Daarnaast was hij 15 jaar lid van de redactie van van het onderwijsvakblad JSW, waarvan ruim 12 jaar als redactievoorzitter. In deze bladen schrijft hij regelmatig columns en artikelen over (taal)onderwijs.


Download hier enkele artikelen van Tjalling Brouwer:
- Pop en spel 
- Lezen met plezier
- Van schrijfangst naar schrijfplezier
- Woordenschat 2.0
- Het verhalenatelier. 
- Spelen met spelling
- Denkgesprekken